full screen background image

Prince a trecut în neființă la vârsta de 57 de ani

Figură iconică a anilor `80, celebrul cântăreţul Prince a murit joi, la studioul de înregistrări de la reşedinţa sa din Minnesota. „Este o profundă durere pentru mine să confirm că legendarul, iconicul cântăreţ, Prince Rogers Nelson, a murit la reşedinţa în această dimineaţă, la vârsta de 57 de ani”, a anunţat impresarul său, Yvette Noel-Schure, într-o declaraţie. “Nu avem în acest moment alte detalii privind cauza morţii sale”, a precizat ea.

Prince, pe numele său complet Prince Rogers Nelson, fusese spitalizat în urmă cu şase zile, prezentând simptome de răceală. Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată. Conform TMZ, autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american.

Prince suferea de o formă de răceală de câteva săptămâni, însă starea i s-a intrăutăţit vineri. Cântăreţul se afla în avionul său privat când a început să se simtă rău, obligându-l pe pilot să aterizeze forţat la sol în Illinois, vineri dimineaţă.

 

Acesta a cântat ultima dată la The Fox Theatre, din Atlanta, joia trecută.

Prince, cântăreţ, compozitor, producător şi actor ocazional, a fost unul dintre cei mai populari şi influenţi artişti ai epocii sale. Albumul său din 1984 „Purple Rain”, care include pe lângă piesa care îi dă numele hituri ca “When DovesCry” şi “Let Go Crazy”, a fost  vândut mai mult de 13 milioane de exemplare.
“Poate mai mult decât oricare alt artist, Prince a dat  tonul pentru muzica pop din anii `80,”  a notat Rolling Stone.

Prince a câştigat de-a lungul carierei 7 premii Grammy, un Golden Globe şi un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală pentru filmul „Purple Rain”.

După ce vestea că Prince a murit s-a răspândit numeroşi artişti au transmis mesaje de condoleanţe.

Whoopi Goldberg scrie pe contul de Twitter: “Aşa se aude când plâng porumbeii (actriţa face referire la titlul faimosei piese a lui Prince, “When Doves Cry” -n.r.). Condoleanţe familiei şi nouă tuturor!”

Regizorul american Spike Lee a postat pe Twitter o fotografie în care stă alături de Prince, transmite USA Today. Cineastul a ataşat mesajul: “Mi-e dor de fratele meu! Prince era genial, avea un umor debordant. Mă distram cu el copios!”

Cântăreţul MC Hammer a scris pe Twitter:”Îl iubeam pe omul ăsta. A plecat prea devreme. Nu pricep de ce, dar din păcate e adevărat. Raiul e al tău, Prince.”

Actorul Samuel L. Jackson, scrie: “Sunt în stare de şoc. Cum adică a murit Prince? E o pierdere îngrozitoare.”

Billy Idol, muzicianul britanic de hard rock, şi-a exprimat uimirea şi regretul într-o postare scurtă pe reţeaua de socializare Twitter: “Oh, Dumnezeule. Nu pot să cred că Prince a murit…a fost un adevărat talent. Odihnească-se în pace.”

Justin Timberlake spune: “Sunt amorţit. Uimit. Nu poate fi adevărat.”

Katy Perry, pe Twitter: “Şi aşa… lumea a pierdut multă magie. Odihneşte-te în pace, Prince! Mulţumim că ne-ai oferit atâtea…”

Missy Elliot scrie: “Este sfâşietor. Aveam o pictură cu Prince pe perete, în urmă cu mulţi ani. Pentru că muzica lui a inspirat atâţia oameni… RIP”

Keith Urban: “Tocmai am auzit despre Prince…nu pot să cred…”

Lenny Kravitz scrie tot pe Twitter, conform TMZ: “Fratele meu în muzică… Prietenul meu…. Cel care mi-a arătat posibilităţile ascunse în mine…”

Slash, fostul chitarist de la Guns N’Roses: “Atât de trist să aud de moartea lui Prince. Unul dintre cele mai mari talente muzicale care au existat în secolul XX.”

Boy George: “Asta-i cea mai tristă zi. Plâng. Prince, să te odihneşti în pace.”

Lindsay Lohan: “Mulţumesc, Prince pentru toată inspiraţia şi pentru că ai răspândit talentul tău în toată lumea.”

sursa: Mediafax.ro Gandul.info 

comments

comments




Leave a Reply

avatar