full screen background image

Incendiu cauzat de un coş de fum, într-o gospodărie din Mihoveni

pompieri3     Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia, au intervenit, în această noapte, cu 4 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui B.I., din satul Mihoveni, comuna Şcheia.

La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul casei P+1+M, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la o altă casă, o anexă şi un camion, toate aflate în acceaşi curte.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, care a suferit un atac de panică.

După acordarea îngrijirilor medicale, victima a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

Incendiul a fost anunţat la ora 1:40 şi lichidat la ora 3:45.

Au ars acoperişul casei, pe 170 de metri pătraţi, planşeul mansardei, construit din rigips şi vată minerală, obiecte de mobilier, o pianină, aparatură electrocasnică, materiale textile depozitate în pod, tâmplărie din PVC şi documente ale unei societăţi comerciale.

S-au degradat izolaţia exterioară din polistiren, mansarda cu bunurile aferente şi parţial, din cauza apei, etajul şi parterul locuinţei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa proprietarului cu bunurile din interior, o casă bătrânească, o anexă corp comun, compusă din şură şi adăpost de animale, şi un camion.

comments

comments