full screen background image

Circulaţia auto a fost închisă temporar pe tronsonul Iacobeni – Borşa

12873626_589103771253766_1339445089_o     Având în vedere situaţia creată de prăbuşirea unor formaţiuni stâncoase pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, la kilometrul 200+500, şi a iminenţei producerii de noi prăbuşiri, circulaţia auto a fost închisă temporar pe tronsonul Iacobeni – Borşa, până la realizarea lucrărilor de punere în siguranţă a traficului rutier.

Sunt prezente forţe ale ISU Suceava şi Neamţ, care în cursul dimineţii de astăzi, 23 martie, vor efectua operaţiuni pirotehnice de detonare a arocamentelor aflate în echilibru instabil pe versantul din această zonă.

La faţa locului rămân în continuare poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Ciocăneşti şi Iacobeni pentru dirijarea traficului, fiind permisă doar circulaţia maşinilor de intervenţie şi a locuitorilor riverani, precum şi lucrătorii din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, pentru monitorizarea porţiunilor cu risc a drumului.

În urma intervenţiei Echipelor Pirotehnice ale ISU Suceava şi Neamţ s-au dislocat formaţiuni stâncoase pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, care au fost distruse prin procedeu electric.

La distrugere s-au folosit 16 kilograme dinamită şi 2 capse detonante electrice.

La ora 8:30, nu mai este necesară intervenţia pirotehniştilor, iar forţele aflate la faţa locului lucrează pentru degajarea carosabilului, pe DN18, care a fost blocat cu formaţiuni stâncoase pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza