full screen background image

Un camion încărcat cu saci cu cărbuni a luat foc în Vama Siret

12887277_1241365462558851_1613110988_o     Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit, în această noapte, cu două autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren, încărcat cu saci cu cărbuni, înmatriculat în Ucraina, care tranzita Vama Siret şi se afla în zona neutră dintre România şi Ucraina.

La sosirea echipajelor, ardeau mocnit cărbunii depozitaţi în saci de plastic, stivuiţi în vagonul autotrenului, cu degajare mare de fum şi căldură, existând pericolul de propagare la întreaga încărcătură şi la capul tractor.

Salvatorii au trecut la localizarea şi lichidarea incendiului, concomitent cu îndepărtarea persoanelor din zona de risc şi descărcarea sacilor cu cărbuni.

Incendiul, anunţat la ora 2:45, a fost lichidat la ora 4:50.

Au ars circa 50 de saci cu cărbuni şi s-au degradat alţi 20 de saci, precum şi podeaua vagonului, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost autoaprinderea cărbunelui, în contact cu apa şi oxigenul, pe timpul transportului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat autotrenul şi aproximativ 2.000 de saci cu cărbuni.

comments

comments