full screen background image

Peste 3.000 de copii suceveni beneficiază de Legea ”Fiecare Copil la Grădiniță”

gradinita     Începând cu 15 februarie, a intrat în vigoare Legea nr. 248/2015 – ”Fiecare Copil la Grădiniță”.

Actul normativ încurajează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui tichet social pentru grădiniță de 50 de lei lunar.

Stimulentele educaţionale se acorda copiilor din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

a) vârsta minimă a copilului este de 3 ani împliniţi oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul educaţional/planul de şcolarizare permit, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;
b) vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Metodologiei de înscriere în învăţământul primar;
c) venitul lunar pe membru de familie este de până la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Stimulentul se acordă numai pentru copiii care frecventează în mod regulat unitățile de învățământ preșcolar și care îndeplinesc cerințele de mai sus.

Înscrierea în programul social se face pe bază de cerere depusă de părinţi / tutori legali,  însoțită de documente justificative, la primăria unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau reședința familia, până la data de 20 decembrie a fiecărui an calendaristic.

Pentru anul școlar 2015—2016 cererile, însoțite de documentele justificative, se pot depune până la data de 30 aprilie 2016.

Până la data de 14 martie 2016, la nivelul judeţului Suceava sunt 3.040 de beneficiari ai Legii 248/2015, cu vârste între 3 şi 6 ani.

comments

comments