full screen background image

50 de misiuni ale pompierilor militari suceveni, în ultimele 24 de ore

pompieri3     Pompierii militari suceveni au înregistrat, în ultimele 24 de ore, intervenţii în cazul a 50 de situaţii de urgenţă. Au fost 26 de misiuni de acordare a primului ajutor medical de către echipajele SMURD, 8 monitorizări a unor obiective cu risc, 8 intervenţii pentru localizarea şi lichidarea unor incendii şi alte 8 misiuni specifice.

Din cele 8 incendii, două au fost cauzate de coşurile de fum necurăţate, în localităţile Leucuşeşti (comuna Preuteşti) şi Poieni (comuna Udeşti), şi unul a izbucnit la vegetaţie uscată, pe raza localităţii Laura, oraşul Vicovu de Sus. Aici, din cauza unui foc deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ un hectar de vegetaţie uscată şi circa 15 metri liniari dintr-un gard. Flăcările au fost stinse de pompierii militari de Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, înainte ca acestea să ajungă la fondul forestier învecinat, ce aparţine Ucrainei.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, cu două autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui D.D., din municipiul Vatra Dornei.
Cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect, au ars aproximativ 20 de metri pătraţi din acoperiş şi circa 2 metri pătraţi de planşeu.
Incendiul a fost anunţat la ora 20:29 şi lichidat la ora 22:23. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa proprietarului.

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Poiana Stampei au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui I.F., din satul Teşna, comuna Poiana Stampei.
La sosirea echipajului, ardea acoperişul centralei termice, cu pericol de propagare la casa de locuit P+M, cu o suprafaţă de 170 de metri pătraţi.
Incendiul, anunţat la ora 21:53, a fost lichidat la ora 23:28 şi au ars aproximativ 10 metri pătraţi din acoperişul centralei. De asemenea, pereţii construcţiei s-au degradat pe o suprafaţă de 5 metri pătraţi.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul provenit din coşul de fum deteriorat. Nu s-au înregistrat victime, iar militarii au salvat casa de locuit.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia, au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei R.L., din comuna Şcheia.
La sosirea echipajelor, ardea casa de locuit în întregime, construcţie din lemn şi chirpici, existând pericolul de propagare la alte două case aflate în imediata apropiere.
Incendiul a fost anunţat la ora 0:16 şi lichidat la ora 1:55. Au ars casa de locuit, pe 35 de metri pătraţi, materiale textile, obiecte de mobilier şi altele. S-au degradat pereţii din lemn ai unei locuinţe învecinate.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată (foc deschis în spaţii închise). Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele învecinate.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui M.V., din satul Moara Carp, comuna Moara.
La sosirea echipajelor, ardeau şura şi adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la bucătăria de vară.
Incendiul, anunţat la ora 2:56, a fost lichidat la ora 6:05.
Au ars acoperişul adăpostului de animale, pe 100 de metri pătraţi, şi şura, pe 80 de metri pătraţi, ambele construcţii din lemn, cu învelitori din azbociment. Au mai ars 10 tone de fân şi 7 metri cubi lemn de foc şi s-au degradat 10 saci cu var, 10 saci cu ciment, o moară şi o tocătoare de plante furajere.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa şi bucătăria proprietarului, precum şi 7 vaci, un porc, 40 de găini şi 25 de miei.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui I.I., din satul Dăneşti, comuna Şaru Dornei.
La sosirea echipajelor, ardea o magazie de lemne, precum şi acoperişul şi un perete al casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă şi la restul anexelor gospodăreşti, cu bunurile aferente.
Incendiul a fost anuţat la ora 2:56 şi lichidat la ora 8:40.
Au ars acoperişul casei, pe 160 de metri pătraţi, şi magazia de lemne, pe 50 de metri pătraţi, construcţii din lemn. Flăcările au mai afectat un perete exterior al casei pe 70 de metri pătraţi, planşeele din rigips de la etaj şi de la parter, trei ferestre din PVC, două uşi din lemn şi alte bunuri din gospodărie.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, garajul, în care se aflau două autoturisme, adăpostul de animale, un tractor agricol şi utilaje anexe.

comments

comments