full screen background image

Alcool şi ţigări nedeclarate găsite în bagajele unui cetăţean ucrainean, în Vama Siret

tigari     În seara zilei de 2 martie, în jurul orei 19.00, s-a prezentat, în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Petro Y., în vârstă de 27 de ani, călătorind cu un autocar, pe ruta Ucraina – Grecia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autocarului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 400 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, şi 40 litri de alcool.

Ţigările, în valoare de 500 de lei, şi alcoolul, cu valoare în vamă de peste 700 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontiera au luat fată de persoana în cauză, măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 2 martie 2016.

comments

comments