Pentru că e început de primăvară, vă doresc zile frumoase, cu soare darnic și cât mai multe decizii înțelepte! Început de primăvară și alte începuturi… de săptămână, de zi. Dar cum să dăm startul fiecărei zile, pentru a ne fi cel mai bine?
Pentru că mai zilele trecute am citit un articol despre felul în care își petrec diminețile oamenii de succes, am găsit potrivit să vă povestesc și vouă. Nu de alta, dar sunt puțini cei care nu își doresc să aibă succes. Și cine știe… preluând modelul poate preluăm și norocul… Dacă despre noroc o fi vorba…
În primul rând, aceștia se trezesc devreme. Mult mai devreme decât vă închipuiți. Pentru a avea timp să facă ce își propun, în liniște. Fără telefoane sau alte întreruperi. Ceea ce le face plăcere și le oferă energia necesară pentru restul zilei.
Și care ar fi aceste activități?… În primul rând, activitatea fizică. Pentru că mulți ne propunem zilnic că pe viitor vom face mai multă mișcare. Dar din cauza timpului limitat, în fiecare zi ne spunem că vom începe de mâine. Iar activitatea fizică făcută chiar înainte de micul dejun, ajută la reducerea stresului pe tot parcursul zilei, împiedicând efectele unei alimentații mai puțin sănătoase. În plus, îmbunătățește somnul. Și, uite așa, te vei putea trezi a doua zi odihnit, mult înaintea celorlalți.
Și trezindu-te în liniștea locuinței, ai putea să te dedici unei eventuale pasiuni pe care o ai, fără a risca să fii deranjat, fie că e vorba de scris, fie că e vorba… de goblen. Iar faptul că ți-ai acordat răgazul de a face ceva ce te pasionează, cu siguranță te va ajuta de-a lungul zilei în a face lucruri mai puțin… pasionante, dar necesare.
Unii dintre oamenii de succes, trezindu-se de dimineață, fac astfel rost de timp în plus, pentru a-l petrece cu familia. Deși majoritatea ne propunem să luăm cina în familie, nu știu câți dintre dumneavoastră mai reușiți. Dar micul dejun chiar ar putea fi o ocazie minunată de a fi împreună cu copiii și partenerul de viață.
Aceeași oameni ce au obținut deja succesul în carieră, care au făcut obiectul articolului despre care v-am amintit dimineața… meditează. Sau își fac liste cu oamenii sau lucrurile pentru care ar trebui să fie recunoscători în fiecare zi.
Cu meditația… cred, sincer, că e mai greu. Dar a fi recunoscători pentru ceea ce avem, zic că ar fi un exercițiu util fiecăruia.
Toate aceste activități făcute când soarele încă nu a răsărit, de către adulții familiei, ar putea să se răsfrângă pozitiv și asupra celor mici. Și pentru că la doza de educație acest lucru ni-l dorim zilnic, cred că n-ar fi rău de încercat!
Închei, cu gândul tot la primăvară. Să vă fie pe plac, oriunde ați fi, consumatori de educație!