full screen background image

Primăria Suceava cheltuieşte 500.000 de lei cu alegerile locale din iunie

sectie-votare     În vederea pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii  a alegerilor locale din anul 2016, de la bugetul local al municipiului Suceava va fi  disponibilizată suma de 500.000 de lei.

Banii vor fi luaţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale, iar prin rectificarea de ieri, din şedinţa Consiliului Local, 350.000 de lei vor fi destinaţi cheltuielilor de personal, respectiv pentru „indemnizaţii plătite unor persoane din afara unităţii”.

Încă 25.000 de lei vor lua calea „protocolului şi reprezentării”, 75.000 de lei se vor duce pe „bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare”, iar 50.000 de lei sunt prevăzuţi  la „alte cheltuieli cu bunuri şi servicii”.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 53 din 2016 municipiul Suceava asigură, din bugetul propriu, resurse financiare pentru întocmirea şi tipărirea listelor electorale permanente; întocmirea şi tipărirea listelor complementare şi a copiilor de pe listele electorale complementare, precum şi pentru confecţionarea tipizatelor listelor electorale suplimentare şi a extraselor de pe listele electorale permanente, a copiei de pe lista electorală complementară şi a celei de pe lista suplimentară.

Din bugetul local al Sucevei sunt susţinute inclusiv cheltuielile cu urnele de vot, urnele speciale şi cabinele de vot, dar şi  cele cu asigurarea locurilor speciale de afişaj şi cu amplasarea de panouri electorale.

Cu bani din vistieria municipală sunt finanţate cheltuielile materiale pentru dotarea şi funcţionarea sediilor birourilor electorale de circumscripţie, cât şi cheltuielile  pentru dotarea şi funcţionarea sediilor secţiilor de votare.

Nu în cele din urmă, pe cheltuiala Primăriei vor fi achiziţionate tuşul, tuşierele şi alte materiale  necesare votării.

comments

comments