full screen background image

Un coş de fum a cauzat un incendiu la o gospodărie din Brăieşti

pompieri3     Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, sprijiniţi de lucrătorii Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit, joi, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodăria lui A.G., din satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti (toate construcţiile poziţionate în formă de „U”, majoritatea din lemn), existând pericolul de propagare la o proprietate învecinată.

Au ars acoperişul casei de locuit, pe 90 de metri pătraţi, o anexă şi şura, construcţie corp comun, pe 60 de metri pătraţi, acoperişul grajdului, pe 70 de metri pătraţi, şi acoperişul bucătăriei de vară, pe 20 de metri pătraţi.

Au mai fost distruse de flăcări bunuri casnice, circa 5 tone furaje, 2 tone de porumb boabe, 2 tone de grâu, 2,5 tone de secară şi 2 metri cubi lemn de foc.

S-au degradat pereţii locuinţei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Incendiul a fost anunţat la ora 18:10 şi lichidat la ora 22:15.

Pompierii au salvat o parte din construcţiile gospodăriei şi locuinţa învecinată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

comments

comments