full screen background image

5 unități de cazare și alimentație publică, închise temporar de Protecția Consumatorilor

Vasile Latis protectia consumatorilor      Comisariatul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a închis temporar 5 unităţi de cazare şi alimentaţie publică.

Controalele s-au derulat la 27 de agenți economici din Vatra Dornei, Sucevița, Voroneț și Gura Humorului și Mănăstirea Humorului, în perioada sărbătorilor de iarnă, şi au scos la iveală condiţii de cazare necorespunzătoare şi alimente expirate.

Șeful instituției, Vasile Latiş, a declarat, luni, că s-au aplicat 5 avertismente și amenzi în valoare de peste 70.000 de lei.

Latiş: “S-au oprit de la comercializare şi 59 de kg de produse, în valoare de 1.525 de lei. Ca abateri, mobilierul era uzat, lenjeria pătată, camerele nedotate corespunzător, produsele alimentare expirate, depozitate necorespunzător sau, la piscină, lipsa atenționărilor și a regulamentului. Nu putem să dăm nume, dar sunt 3 unităţi din Vatra Dornei, una din Gura Humorului și una din Sucevița.”

0:00

În 2015, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor a derulat 3.930 de controale, în urma cărora a dat amenzi în valoare de 1.990.500 de lei, și 951 de avertismente.

comments

comments