full screen background image

Prefectul a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului lui Dumitru Corjuc, de primar al comunei Ipoteşti

prefectura     Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc, înainte de termen, ca urmare a condamnării definitive a acestuia la o pedeapsă privativă de libertate.

Printr-un comunicat de presă, Harasim transmite:

“Având în vedere sentinţa penală nr. 128 din 03.04.2015 pronunţată de Judecătoria Suceava în soluţionarea dosarului nr. 6733/314/2014, sentinţă rămasă definitivă prin respingerea apelurilor formulate în cauză, prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Corjuc Dumitru, primar al comunei Ipoteşti, la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cât şi referatele întocmite de secretarul comunei Ipoteşti, prin care s-a menţionat că, raportat la prevederile cuprinse în art. 15 alin. 2 lit. e şi art. 16 alin. 1 şi 2 din legea nr. 393/2004, se impune emiterea unui ordin pentru constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Ipoteşti, vă informăm că în data de 9 decembrie 2015, prefectul judeţului, domnul Constantin Harasim, a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Ipoteşti, Corjuc Dumitru, înainte de termen, ca urmare a condamnării definitive a acestuia la o pedeapsă privativă de libertate, a cărei executare a fost suspendată condiţionat în baza art. 81 din CP din 1969. Pe durata vacanţei funcţiei de primar al comunei Ipoteşti, judeţul Suceava, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.”

comments

comments