full screen background image

“În lumea poveștilor lui Ion Creangă”, la Şcoala “Regina Elisabeta” Rădăuţi

1     Olimpiadele Kauffland, dotate cu premii constând în importante sume de bani, continuă.

Elevii clasei a III-a “step by step”, îndrumați de învățătoarele Ancuța Nichiforel și Loredana Preceșniuc, de la Şcoala Gimnazială “Regina Elisabeta” din Rădăuţi, au participat la activitatea “În lumea poveștilor lui Ion Creangă”, o activitate de dramatizare după binecunoscuta poveste “Soacra cu trei nurori” a marelui povestitor.

Prin punerea în scenă a poveștii cunoscute de copii, aceștia au realizat o minunată incursiune în întâmplările, situațiile, trăirile cu care se confruntă personajele poveștii.

Activitatea a avut loc în sala de spectacole a școlii, sub sloganul “Zilele Teatrului – Kaufland”.

Copiii s-au implicat în pregătirea dramatizării.

Și-au învățat rolurile, au repetat și și-au pregătit costume adecvate.

Elevii care nu au interpretat roluri au fost spectatori la piesa de teatru și și-au susținut colegii.

La activitate au fost invitați și colegi din alte clase, care au avut prilejul de a urmări dramatizarea.

Micii actori au fost puși în situația de a exersa capacitățile de interpretare a unor roluri, de a transmite prin intonație și gesturi diferite stări, atitudini, precum și mesajul poveștii.

Povestea dramatizată a fost, de asemenea, o bună ocazie pentru copii de a distinge între calitățile pozitive și defectele oamenilor.

Copiii au participat cu plăcere la activitate, ca actori și spectatori deopotrivă, au fost receptivi, s-au amuzat, iar “spectacolul” realizat de ei a fost o reușită.

Activitatea desfășurată, deși a avut un caracter predominant de joc, a avut și o importantă valoare instructiv-educativă.

Copiii au exersat abilități de comunicare verbală și nonverbală, le-a fost stimulată imaginația, au exersat unele “tehnici” ale artei dramatizării, au fost puși în situația de a colabora.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments