full screen background image

La USV se apropie de finalizare un important proiect pe fonduri europene

usv fain     La Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava continuă derularea celui mai mare proiect dedicat cercetării din istoria instituţiei, în valoare de peste 7 milioane de euro.

Proiectul “Centru integrat de cercetare, dezvoltare şi inovare pentru Materiale Avansate, Nanotehnologii şi Sisteme Distribuite de fabricaţie şi control” este cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Viitorul centru va cuprinde 11 laboratoare de cercetare, dotate cu peste 130 de echipamente de cercetare-dezvoltare, din care 21 de echipamente au valori estimate la peste 100.000 de euro fiecare.

Implementarea proiectului până la final de an antrenează în activităţi peste 100 de profesori şi cercetători suceveni coordonați de profesorii ADRIAN GRAUR, MIHAI DIMIAN, DUMITRU AMARANDEI, AURELIAN ROTARU și CONSTANTIN FILOTE.

Pe lângă extinderea structurii de cercetare a Universității, 5 laboratoare existente vor suferi modernizări semnificative.

De asemenea, proiectul îşi propune să contribuie la menţinerea rolului de lider la nivel naţional al USV în ceea ce priveşte numărul de brevete obţinute.

comments

comments