full screen background image

Locuinţele ANL sunt părăsite pentru apartamente cumpărate de pe piaţa imobiliară

anl     Primăria Suceava va repartiza 6 locuinţe ANL rămase libere, după ce unităţile de locuit cu pricina au fost părăsite de către foştii chiriaşi.

Aceştia au preferat să-şi cumpere o altă locuinţă de pe piaţa imobiliară, în ciuda faptului că administraţia locală a scos la vânzare apartamente şi garsoniere din blocurile ridicate cu fonduri guvernamentale prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

“Prin achiziţionarea de pe piaţa liberă a unei locuinţe proprietate personală de către 6 familii care au fost beneficiare a câte unei locuinţe ANL, întrucât acestea nu mai confirmă în totalitate criteriile restrictive prevăzute de lege, în special cele privind nedeţinerea unei locuinţe proprietate personală, locuinţele au fost eliberate, iar cheile – predate”, se arată într-o informare a Biroului „Evidenţa şi administrarea imobilelor de locuit” a executivului sucevean.

În cauză sunt 2 apartamente cu două camere şi 2 garsoniere de pe strada „Putna”, şi 1 apartament cu 2 camere de pe strada „Privighetorii”, ambele artere din zona „Gară” Burdujeni, precum şi încă 1 apartament cu 2 camere de pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, cartierul Obcini.

Locuinţele rămase vacante vor fi repartizate solicitanţilor, în ordinea de pe lista aprobată prin hotărâre a Consiliului Local.

comments

comments