full screen background image

Quintus: USL trebuie păstrată

Quintus     Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus consideră că Uniunea Social Liberală trebuie păstrată şi afirmă că a propus liderului liberalilor, Crin Antonescu, ”o soluţie de compromis” – PNL şi PSD să aibă câte un prim-vicepremier în timp ce UNPR şi PC câte un vicepremier.

“Eu am găsit o soluţie, pe care am propus-o preşedintelui, nu ştiu dacă o va folosi sau nu astăzi: să avem patru vicepremieri, deci venim în întâmpinarea dorinţelor lor, din care doi reprezentând cele două partide importante şi mult mai puternice decât celelalte două, să fie prim-viceprim-miniştri, ceilalţi doi rămânând vicepremieri, cu atribuţiuni pe care numai primul-ministru le poate da (…).

Este soluţia unui om care doreşte ca în ţara asta să fie stabilitate şi să nu ne aruncăm în cine ştie ce haos, pe care nu-l putem aprecia până la ultimele lui consecinţe. Prin urmare, sper că astăzi înlăturăm singurul punct în care nu ne înţelegem, printr-o soluţie sau alta de compromis, care să nu compromită pe nici unul din cei patru parteneri”, a spus Quintus, la RFI.

El a mai spus că PNL trebuie să rămână în USL, din interes naţional, şi a susţinut că cei mai mulţi liberali vor rămânerea la guvernare.

“Ieri după-amiază am avut o îndelungată convorbire telefonică cu preşedintele partidului, exprimându-i punctul meu de vedere, care este de păstrare a USL-ului, din interese naţionale, în primul rând şi apoi de partid.

Am înţeles de la dânsul că împărtăşeşte acest punct de vedere şi că rămânem fermi pentru păstrarea înţelegerilor care au stat la baza creării acestui USL. (…) O majoritate substanţială a teritoriului, a bazei partidului nostru, este pentru a rămâne la guvernare.

Avem sute şi sute de primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, mii de consilieri, toţi aceştia depind foarte mult de atitudinea guvernării şi de beneficiile într-un fel în legătură cu finanţarea. Pot să spun fără grijă că greşesc: partidul în majoritatea lui substanţială doreşte să rămânem la guvernare şi să ne înţelegem cu PSD-ul în USL”, a arătat preşedintele de onoare al PNL.

comments

comments




Leave a Reply

avatar