full screen background image

În acest an, Casa de Asigurări de Sănătate a reziliat 4 contracte și a sancționat 3 spitale

cas 2711     În acest an, inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au efectuat 208 controale, cele mai multe la medicii de familie.

În urma verificărilor efectuate la furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale pentru nerespectarea clauzelor contractuale a fost imputată suma totală de aproape 600.000 de lei.

Șeful Casei, Cristi Bleorţu, a menționat că au fost reziliate 4 contracte – câte unul pentru servicii medicale paraclinice, dispozitive medicale, îngrijiri la domiciliu și ambulatoriu de specialitate.

Pentru 65 medici de familie s-au dispus măsuri de recuperare a contravalorii rețetelor prescrise fără respectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor, în valoare de 181.000 de lei.

Bleorţu a mai precizat că, pentru nerespectarea programului de lucru, 10 medici de  familie, 3 medici specialiști, 3 dentiști, un furnizor de îngrijiri la domiciliu și 7 farmacii au avut sume imputate de 9.000 de lei.

De asemenea, spitalele din Rădăuți, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc au fost sanctionate cu diminuare de 3 % din valoarea lunară de contract pentru raportarea eronată a consumului de medicamente, în valoare de 96.000 de lei.

comments

comments