full screen background image

Creditul de 5 milioane de lei pentru încălzirea sucevenilor, în aşteptare la Ministerul de Finanţe

calorifer 2     Conducerea Primăriei municipiului Suceava este nesigură în ceea ce priveşte aprobarea creditului de Trezorerie în valoare de 5 milioane de lei, necesar susţinerii financiare a  demersurilor de constituire a stocurilor de combustibil pentru asigurarea căldurii în sistem centralizat până la sfârşitul anului.

Primarul Ion Lungu a declarat că documentaţia a plecat de la Trezoreria Suceava la Bucureşti, cererea urmând fi analizată în Comisia pentru  împrumuturi de pe lângă Ministerul de Finanţe.

Este vorba despre un avans acordat producătorului de energie termică Bioenergy Suceava, în vederea aprovizionării cu biomasă  pentru centrala în cogenerare de înaltă eficienţă.

Din cauză că fostul transportator falimentar Termica nu i-a plătit contravaloarea  energiei termice livrate în ultimele luni, firma producătoare din Lunca Sucevei a trecut la furnizarea către consumatori a agentului termic la parametri reduşi, atenţionând că va recurge la sistarea totală a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Lungu: “Cu celeritate, am înaintat documentaţia la Trezorerie şi înţeleg că a plecat de la Suceava la Bucureşti, la Comisia de împrumuturi de la Ministerul de Finanţe. Suntem pe drumul cel bun, s-a văzut că nu este o altă soluţie, şi bine că ne-am grăbit, pentru că a venit Bucureşti din urmă, cu 248 milioane de lei, faţă de 5 milioane de lei ale Sucevei. Sigur că, dacă nu ne grăbeam, riscam nu mai prindem finanţare.  Sper să se aprobe acest credit, să vină bani la Bioenergy şi să nu avem probleme cu căldura şi apa caldă în municipiu”.

Thermonet a intrat în sistem pe 15 octombrie, primele încasări de la populaţie urmând a intra în conturile societăţii abia în decembrie.

comments

comments