full screen background image

Carduri europene de asigurări de sănătate, pentru 5.300 de suceveni

Casa de sanatate     Aproape 5.300 de carduri europene de asigurări de sănătate a eliberat, în primele trei trimestre ale anului 2015, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Conform raportului de activitate a instituţiei sucevene, procedura specifică are la bază Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia, începând cu 1 ianuarie 2007 persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul – în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene – la cardul european de asigurări sociale de sănătate.

Eliberarea cardului european de asigurări sociale de sănătate se face către cetăţenii români asiguraţi care solicită acest document, în vederea acordării asistenţei medicale în statele membre ale UE, conform legislaţiei în vigoare.
Potrivit informării citate, în intervalul 1 ianuarie-30 septembrie 2015, prin aplicarea regulamentelor Consiliului European, referitoare la coordonarea sistemelor de securitate, Casa de Asigurări Sociale Suceava a înmânat – la cererea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din statele membre ale Uniunii Europene -, 1.498 de formulare europene de asigurări sociale de sănătate.

De menţionat este faptul că, pe toată durata anului trecut, CAS a înmânat 6.425 de carduri europene de asigurări de sănătate, cu 7%  mai multe faţă anul 2013, când au fost distribuite 6.003 de documente de acest fel.

Pe de altă parte, raportul de activitate amintit relevă că, în 9 luni ale anului 2015, în judeţul Suceava au fost înmânate 8.459 de carduri naţionale de sănătate, din totalul de 21.675 existente la sediul Casei de Asigurări de Sănătate.

comments

comments