full screen background image

Primarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita, reținut de DNA

gheorghe nichita     Primarul suspendat al Iașului, Ghoerghe Nichita, a fost reținut de DNA pentru luare de mită, în dosarul omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, se arată într-un comunicat al DNA.

Fostul edil este acuzat că ar fi luat mită de la Urdăreanu. Mita era legată de un contract de monitorizare a intersecțiilor din municipiul Iași, contract la care dorea să participe firma UTI.

“În luna august 2013, în contextul implementării unui proiect care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, finanțat din fonduri europene, inculpatul Nichita Gheorghe, în calitate de primar al municipiului Iași, a pretins și primit de la ceilalți inculpați mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI – IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții”, se arată în comunicatul procurorilor.

În comunicatul procurorilor se artă că Gheorghe Nichita a primit mită foloase materiale constând în: o parte din suma totală de 10% din valoarea contractului atribuit, beneficii constând în reduceri de 30-40% (în total circa 15.100 lei) din prețurile unor locuri de cazare la un hotel de lux din București , plata unor servicii de cazare la o vizită în China, efectuată de Nichita Gheorghe, alți angajați ai primăriei, precum și oameni de afaceri, între care și inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel și beneficii constând în achiziționarea unor echipamente electronice, evaluate la circa 20.000 lei.

Și Tiberiu Urdăreanu, controversatul om de afaceri cu relaţii în serviciile secrete şi în politică şi proprietarul companiei UTI, a fost reținut de DNA pentru luare de mită.

Vineri, Nichita Gheorghe si Urdareanu Tiberiu urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

În dosar, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile față de Iulius Gabriel Mardarasevici, director SC Information Business Consulting SRL (IBC) pentru dare de mită și pentru Mihail Tănăsescu, vicepreședinte al grupului de firme UTI.

comments

comments