full screen background image

Delegarea serviciului de salubritate menajeră a Sucevei ajunge la Curtea de Apel

maturat     Primăria municipiului Suceava ar putea să se adreseze Curţii de Apel Suceava, în vederea soluţionării şirului de contestaţii pe care “Rosal Grup” Bucureşti le depune, după ce contractul acesteia cu autorităţile locale a expirat, iar la noua licitaţie pentru delegarea serviciului de salubritate menajeră câştigătoare a fost declarată asociaţia dintre firmele “Florconstruct” şi “Diasil Service” Suceava.
Contractul cu acesta urma fi semnat pe 9 septembrie 2015, însă, chiar în momentul respectiv, compania din Capitală a făcut plângere la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că, zilele acestea, că CNSC, admiţând în parte contestaţia societăţii bucureştene, a cerut autorităţilor locale să procedeze la o reevaluare a ofertelor, admiţând, de asemenea, şi cererea de intervenţie a asociaţiei “Florconstruct” şi “Diasil Service”.

Harşovschi: “Prin urmare, avem varianta punerii în aplicare a acestei decizii, în maxim 15 zile de la primirea ei, precum şi varianta pe care discută juriştii noştri, de a se merge la Curtea de Apel. Aceasta deoarece, dacă mergem din nou la CNSC cu un răspuns, s-ar putea să conteste altcineva şi, astfel, vom avea contestaţii la nesfârşit. Consider că, în momentul de faţă ar trebui să se meargă în instanţă, pentru a tranşa, odată pentru totdeauna, această problemă a concesionării serviciului de salubritate. Eu sunt optimist, iar dacă nu vom începe, în această toamnă, lucrările la punctelor de colectare îngropate, în primăvară cu siguranţă vom reuşi, pentru că avem un caiet de sarcini, şi trebuie să câştige cineva această licitaţie, chiar dacă au obiceiul să se conteste între ei.”

Noul contract se va parafa pe o perioadă de 12 ani.

comments

comments