full screen background image

Executările silite ale datornicilor suceveni au adus la bugetul statului 126 de milioane de lei, în primele 9 luni ale anului

DGFP 2     Dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora, constituie o preocupare permanentă a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava, se precizează într-un raport privind activitatea instituţiei în primele  9 luni ale anului 2015.

“Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificați pentru a fi executați silit, sunt împiedicați să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate”, reliefează raportul de activitate al AJFP.

Astfel, în perioada 1 ianuarie-1 octombrie 2015, în vederea recuperării creanţelor fiscale, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au comunicat  48.950 de somaţii, pentru debite în valoare de 296,7 milioane de lei, efectiv încasându-se suma de  232,4 de milioane de lei.

În acelaşi context, s-au înfiinţat 23.218 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare, vizate fiind debite în valoare de 158,1 de milioane de  lei, recuperările reuşite însumând 47,4 de milioane de lei.

În cele dintâi 3 trimestre ale anului în curs, lucrătorii fiscali au procedat la înfiinţarea a 1.799 de popriri la terţi, pentru creanţe în valoare de 9,1 de milioane de lei, din total recuperându-se 1,7 milioane de lei.

Inspectorii AJFP au pus 140 de sechestre pe bunuri mobile, în sumă de 24,5 milioane de lei şi altele 64 pe bunuri imobile, în valoare de 17,7 de milioane de lei.

Valorificate a fost bunurile din 86 de cazuri în care s-a impus  sechestrul, stinse fiind creanţe fiscale de 13,5 milioane de lei.

Conform Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, după 9 luni trecute din anul 2015, prin aplicarea măsurilor de executare silită la bugetul statului s-au încasat 126,4 de milioane de lei.

comments

comments