full screen background image

12 persoane reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava, pentru săvârşirea unor infracţiuni

DAN IOAN PARVAN - ARESTAT PREVENTIV - TIMISOARA     Poliţiştii au desfăşurat, în cursul zilei de marţi, activităţi investigative şi de cercetare penală în mai multe cauze aflate în lucru la nivelul subunităţilor de poliţie din cadrul IPJ Suceava.

În urma probatoriului administrat, 12 persoane au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava.

9 persoane au fost reţinute pentru săvârşirea faptelor de “mărturie mincinoasă” şi “favorizarea infractorului”, într-o cauză penală instrumentată sub supravegherea procurorului la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale  – IPJ Suceava.

Alte trei persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracţiuni de furt şi delicte silvice.

Astfel, la data de 12 aprilie 2015, orele 00,30, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată telefonic, prin SNUAU 112, de cătreun bărbat, de 27 de ani, despre faptul că o persoană necunoscut a încercat să pătrundă în locuiţa sa prin forţarea a două geamuri termopan

Din verificări, s-a stabilit că în noaptea de 11/12 octombrie  2015, în timp ce persoana vătămată participa la slujba de Înviere, o persoană necunoscută a încercat să pătrundă în locuinţa sa, prin forţarea a două geamuri tip termopan, cu două corpuri dure, introduse între toc şi partea mobilă a geamului.

Activitatea  infracţională a acestora a fost întreruptă de soţia persoanei vătămate, care aflându-se în locuinţă şi auzind zgomote a ieşit din imobil, ocazie cu care autorii infracţiunii au părăsit curtea, fără a sustrage bunuri sau valori.

La 20 octombrie 2015, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia municipiului Cîmpulung Moldovenesc, în urma măsurilor întreprinse, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Sadova.

În baza probatoriului, a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au continuat cercetările şi într-o cauză complexă privind tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate  și furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire şi din vegetaţia forestieră din afara fondului forestier naţional, precum şi al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier naţional.

La 9 octombrie 2015, ora 09.00, agenţii Postului de Poliție Straja au fost sesizați telefonic de pădurarul al Cantonului Silvic, cu privire la faptul că în perioada 06 – 08.10.2015, persoane necunoscute au tăiat ilegal 8 arbori, dintr-o parcelă silvică pe care o are în responsabilitate, iar parte din material lemnos l-au sustras de la fața locului.

Cu ocazia verificărilor, în parcela silvică indicată au fost identificate 8 cioate, provenite din tăierea, fără drept, a 8 arbori de pe picior, nemarcați silvic, de esență rășinoase, cioate ce au fost inventariate de către specialiștii silvici, rezultând un volum de 12,22 mc lemn lucru rotund rășinoase, cu o valoare de 2.634,08 lei.

La fața locului a fost identificată parte din materialul lemnos provenit din tăierea în delict a celor 8 arbori, în volum de 4,03 mc, iar restul materialului lemnos a fost sustras de la fața locului.

În continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia oraşului Vicovu de Sus, în urma măsurilor întreprinse, marţi au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind doi tineri, ambii de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus.

Faţă de  suspecţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi  în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

comments

comments