full screen background image

10.000 de lei pentru manifestări legate de comemorarea maestrului Ion Irimescu, la Fălticeni

muzeul-de-arta-ion-irimescu     Consilierii municipali fălticeneni vor analiza, în ședința de marți, alocarea sumei de 10.000 de lei pentru manifestările organizate cu ocazia comemorării maestrului Ion Irimescu.

Pe 28 octombrie, muzeul care îi poartă numele va găzdui activități comemorative, la 10 ani de la trecerea în neființă a artistului.

Programul include un simpozion despre arta maestrului Irimescu, vernisajul expoziției de pictură și grafică “Mihai Nechita”, un moment muzical cu violonista Sânziana Dobricescu și prezentarea cărții “Irimescu – demiurg al tăcerii”, scrisă criticul de artă, prof. Gheorghe A.M. Ciobanu, un volum bilingv englez-român, în care este prezentată o analiză a operei maestrului.

La  sfârşitul vieţii, Ion Irimescu s-a retras la Fălticeni, unde s-a ocupat de muzeul care adăposteşte jumătate din operele sale şi pe care le-a donat oraşului (aproximativ 300 de sculpturi şi 1.000 de desene), dând naştere astfel celei mai mari colecţii permanente de autor din România.

comments

comments