full screen background image

Salvaţi Copiii a donat echipamente în valoare de 62.000 de lei Spitalului din Câmpulung Moldovenesc

1     Organizaţia Salvaţi Copiii a donat, vineri, Spitalului Municipal de Urgență din Câmpulung Moldovenesc un incubator de transport și o lampă de fototerapie – echipamente în valoare de 62.000 de lei. Este prima donație pe care Salvați Copiii o face Spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, dotări ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară. Spitalul Municipal de Urgență din Câmpulung Moldovenesc asigură asistenţă medicală pentru 55.000 de pacienți din întreg județul Suceava.

“Maternitatea noastră este una de nivel I, iar cazurile cu risc trebuie transferate la Suceava sau Iași, către o maternitate de nivel superior. De aceea, incubatorul de transport este esențial pentru acești copii. În numele tuturor angajaților Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, mulțumim din inimă Organizației Salvați Copiii și filialalei de la Suceava pentru donația făcută Compartimentului de Nou-Născuți și vă urăm mult succes pe viitor.”, a spus dr. Eugen Ciosnar, Manager al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

În 2014, la Spitalul Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc au avut loc 300 de nașteri, iar 10% dintre copii s-au născut prematur. Datele statistice arată că anul trecut rata mortalității infantile în județul Suceava a fost de 9,5‰, mai ridicată decât media națională.

“Din experiența noastră, aparatele instalate astăzi se vor dovedi esențiale pentru menținerea în viață a bebelușilor în primele zile de viață. După 58 de dotări şi peste 6.000.000 lei investiţi, Salvaţi Copiii crede cu tărie în puterea acestei campanii, dar şi în solidaritatea oamenilor de a se uni pentru cauze atât de impresionante. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 10.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii și în anii următori.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

comments

comments