full screen background image

Directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți, Nistor Tătar: “Joi după amiază, începem furnizarea căldurii în municipiu!”

unnamed     Directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți, Nistor Tătar, a anunțat, la Radio VIVA FM că începând, cu ziua de joi, 8 octombrie se va începe furnizarea agentului termic în municipiu.

Pentru început rădăuțenii vor beneficia de căldură în calorifere zilnic, între orele 12 – 23, urmând ca programul să fie definitivat în funcție de starea vremii.

“Joi, după ora 12.00, vom începe să furnizăm agent termic pentru încălzire în municipiul Rădăuți. Deocamdată după-masă, nu furnizăm și pe timp de noapte, ci doar până la ora 23. În funcție de temperaturile exterioare vom extinde programul de căldură, dacă este necesar. Din câte am văzut eu prognoza, sâmbătă și duminică va fi lapoviță și ninsoare, și s-ar putea ca în weekend să furnizăm și dimineață.”

În iarna 2015 – 2016, prețul gigacaloriei va rămâne neschimbat față de iarna anului trecut, adică 180 de lei/Gkal.

Nistor Tătar s-a referit și la subvențiile la căldură acordate și în acest an, începând cu data de 1 noiembrie, după ce se va constitui noul Consiliu Local.

“În primul rând, cetățenii din municipiul Rădăuți, cei care beneficiază de sistemul de încălzire centralizată, trebuie să știe că vor plăti 180 lei/Gkal. Prețul de producție este 272 lei/Gkal. Deci, subvenția și prețul vor fi exact ca iarna trecută, nu s-a majorat prețul. Pentru ajutoarele de încălzire trebuie să-și pregătească documentele ca și anul trecut, numai că probabil va apărea o ordonanță luna aceasta, datorită faptului că s-a mărit salariul minim pe economie, probabil că grilele de atribuire a ajutorului de încălzire vor fi modificate. Pentru că de aceste ajutoare nu beneficiză numai cei care au sistem centralizat. Cei care au centrale pe apartament, și cei care se încălzesc cu lemne beneficiază. Dar e bine să-și pregătească din timp documentația, pentru că va apărea într-o săptămână sau două recorelarea grilelor, și să o depună, astfel ca la 1 noiembrie să primească acele ajutoare. Subvenționarea se face în noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie. În aceste cinci luni au energie termică sau gaz subvenționate.”

În emisunea “Față în Față”, Nistor Tătar, președintele organizației PSD Rădăuți și membru al Consiliului Județean, și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți la alegerile din 2016.

“Da, într-adevăr, eu probabil că voi fi candidatul PSD la Primăria municipiului Rădăuți. Vom face un sondaj, noi, la nivelul organizației municipale, dar în principiu, sunt hotărât și nu voi face greșeala de acum patru ani, să renunț la candidatura la Primăria municipiului Rădăuți.”

comments

comments