full screen background image

Târgul Mărului, Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Festivalul Fanfarelor, la Fălticeni

targul marului 15     În perioada 17-18 octombrie, se vor desfăşura, în municipiul Fălticeni, Târgul Mărului, Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk pentru Tineret „Nada Florilor” şi Festivalul Fanfarelor.

Târgul Mărului este organizat de Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Asociaţia „Produs în Bucovina”, Centrul Cultural Bucovina şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Suceava.

Manifestarea se va desfăşura în Piaţa “Nada Florilor”, acolo unde vor expune pomicultori, furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, piscicultori, apicultori, legumicultori, meşteri populari.

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în colaborare cu Asociaţia Pathos.

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 10,00, este programat, pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, concursul de interpretare, iar de la ora 16,00, pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, va avea loc un spectacol extraordinar cu solişti de muzică folk, printre care Titus Walter Ghicolescu şi Mircea Vintilă.

Duminică, 18 octombrie, tot de la ora 10,00, este programat concursul de compoziţie, iar seara, în Piaţa “Nada Florilor”, va avea loc Gala Laureaţilor Festivalului de Folk, urmată de recitalurile trupelor Icarus (câştigătorii de anul trecut) şi Taxi.

Festivalul fanfarelor se doreşte a fi un festival anual de muzică de fanfară, ce urmează să se desfăşoare în municipiul Fălticeni în ultima zi a Târgului Mărului.

Cele mai bune fanfare din judeţul Suceava, precum şi din judeţele Iaşi şi Botoşani, vor evolua pe scena din Piaţa “Nada Florilor” la această primă ediţie, demonstrând că muzica tradiţională este un giuvaer de mare preţ, care luminează chipurile bătrânilor lăutari, muzicanţi din tată-n fiu, cum se autodefinesc.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural “Bucovina”, şi va începe cu parada tuturor fanfarelor invitate.

comments

comments