full screen background image

România împrumută Republica Moldova cu 150 milioane euro

Eugen Teodorovici     Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri, la Chişinău, acordul prin care România va acorda Republicii Moldova un credit de 150 milioane euro, disponibil după ce va fi ratificat de cele două ţări, la costul plătit de statul român pentru împrumuturi de pe pieţele internaţionale.

“Acordul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de către cele două state, iar prima tranşă din împrumut va fi acordată după ce Guvernul Republicii Moldova îl va informa pe cel român în privinţa stadiului consultărilor şi negocierilor pe care le are cu Fondul Monetar Internaţional. Sper că prima tranşă din împrumut va putea fi eliberată cât mai repede”, a declarat Teodorovici într-un comunicat.

Fiecare tranşă va fi acordată pe o scadenţă de maximum cinci ani, iar costul perceput va fi cel plătit de România la împrumuturile similare contractate de pe pieţele internaţionale.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 22 septembrie, la finalul şedinţei comune a guvernelor României şi Republicii Moldova, că va propune Parlamentului un acord privind o asistenţă financiară rambursabilă în valoare de 150 milioane euro pe o perioadă de 5 ani între cele două guverne.

comments

comments