full screen background image

“Bani de liceu” pentru elevii suceveni

bani romanesti noi     Primăria municipiului Suceava a demarat procedurile aferente Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”.

Primarul Ion Lungu a făcut apel la conducerile unităţilor şcolare să se prezinte cu cererile depuse de elevi în vederea întocmirii şi eliberării anchetelor sociale.

Lungu a spus că liceele trebuie să se adreseze Primăriei pentru a întocmi anchetele sociale, iar în acest sens, directorii trebuie să contacteze Direcţia de Asistenţă Socială din Burdujeni.

Plafonul venitului pentru care se acordă bursa prin Programul „Bani de liceu” este de 150 de lei pe membru de familie, în cele 3 luni anterioare depunerii cererii.

La fel ca şi în cazul ajutoarelor sociale, potrivit Legii venitului minim garantat, sunt excluse sunt familiile care au în proprietate autoturisme autocamioane, autoutilitare şi motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani; clădiri şi spaţii altele decât locuinţa de domiciliu sau terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi, în mediul urban şi 2.000 de metri pătraţi în mediul rural.

comments

comments