full screen background image

Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv

sorin oprescu     Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, marţi, cererea edilului de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat luni contestaţia formulată de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, după ce, în 25 septembrie, Tribunalul Capitalei i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură.

Pronunţarea a fost amânată pentru marţi, când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să respingă ca nefondată cererea lui Sorin Oprescu. Edilul rămâne în continuare în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au cerut instanţei să ţină cont şi de afecţiunile grave de care suferă Sorin Oprescu, arătând totodată că pentru faptele de care este acuzat, poate fi cercetat şi cu o altă măsură preventivă decât arestul.

Procurorii au solicitat respingerea cererii de înlocuire a arestului preventiv, în condiţiile în care recent Tribunalul Bucureşti a admis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis în 6 septembrie pe numele lui Oprescu.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat că afecţiunile grave de care suferă clientul său au fost atestate şi în motivarea deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a arătat, în motivarea deciziei din 25 septembrie, că Sorin Oprescu a depus la dosar o serie de înscrisuri din care rezultă că prezintă, la momentul încarcerării, diabet zaharat tip II cu necesar de insulină, arterită, retinopatie incipientă, stent în 2005. Sorin Oprescu a declarat că primeşte tratamentul medical de care are nevoie în arest, “dar nu vrea să moară în arest”, întrucât glicemia sa este foarte mare, neputând ţine sub control strict alimentaţia pe care o primeşte prin cântărire, lucru pe care îl făcea atunci când se afla în stare de libertate.

comments

comments