full screen background image

Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi retrimis către comisii, pentru reexaminare

Senat     Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari va fi retrimis la comisii pentru reexaminare, 269 de aleși fiind de acord cu modificarea proiectului.

Liderii social democrați sunt nemulțumiți de modificările aduse proiectului prin retrimiterea de către președintele Klaus Iohannis în Parlament, astfel că cer ca și parlamentarii cu un an de mandat să primească pensie specială.

Comisia de Statut va avea 2 două săptămâni la dispoziție pentru a întocmi un raport și pentru a-l trimite înapoi în plen pentru a fi discutat.

Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi discutat marți în plen, după ce săptămâna trecută a primit avizul pozitiv al Comisiei de Statut, informează B1 TV.

Solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea legii prin care se instituie indemnizația specială pentru parlamentari va face obiectul unei discuții în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde va putea fi votată sau va putea fi retrimisă la comisii.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui „cântărită” mult mai bine și că modificările aduse documentului nu sunt “mulțumitoare”.

Astfel, parlamentarii ar încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi. Una dintre modificările aduse prevede că pensia specială nu poate fi încasată de deputaţi şi senatori în paralel cu indemnizaţia de parlamentar.

Membrii comisiei au mai stabilit că parlamentarii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale.

comments

comments