full screen background image

Comisia Europeană cere României să primească 4.646 de refugiaţi

imig3     Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, că României îi revine o cotă obligatorie de 4.464 de refugiați, informează B1 TV.

Conform acestei propuneri, România ar urma să primească 604 imigranți din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria, din cei 160.000 care vor fi împărțiți în ţările Uniunii Europene, a mai precizat Jean-Claude Juncker.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe că poziția oficială a României în cadrul Uniunii Europene este aceea de susținere a cotelor voluntare, nu obligatorii, în privința redistribuirii imigranților, iar România poate primi doar 1.785 de locuri și nu mai mult.

Și premierul Victor Ponta a declarat că poziția României va fi una de solidaritate și sprijin față de problema refugiaților. Cu toate acestea, premierul a explicat că România nu poate primi mai mulți refugiați decât cifra anunțată de președinte, adăugând că nu ar trebui impuse cote obligatorii, ci cote în funcție de posibilitatea fiecărei țări.

comments

comments