full screen background image

Piesa de teatru “Mâna – un itinerariu senzorial”, sâmbătă, la Rădăuţi

teatru mana     Septembrie a fost decretată “Luna Bucuriei”, presărată cu evenimente culturale și artistice pentru rădăuțeni.

Asociația “Bafi” organizează, în luna septembrie, spectacol de teatru labirint, atelier de vorbit în public, jocuri și pictură pentru copii, meditație ghidată, cerc deschis de Hip’Hop şi BeatBox, expoziție și concurs de fotografie, ateliere creative, târg handmade, proiecții de film, atelier de construcții ecologice și naturale, cerc deschis de percuție, atelier de permacultură, atelier de hrană vie, prezentare “Plantăm fapte bune” în Suceava.

Acțiunile din cadrul evenimentului “Luna Bucuriei” se vor desfășura în municipiul Rădăuți, în spații private și publice.

Seria de evenimente artistica începe cu un spectacol de teatru, la sediul asociației din str. Ștefan cel Mare, clădirea fostului Hotel Rădăuți, sâmbătă, 5 septembrie, orele 17.

Elementul principal este Mâna – Mâna care face, mâna care atinge, mâna care gesticulează, mâna care scobea pământul şi acum alunecă pe touchscreen. Mâna în care ghiceşti şi pe care o amprentezi, căreia îi pui inelul pe deget şi îi scrii poezii.

Teatrul Om este un proiect mai vechi care primeşte din ce în ce mai multă viaţă şi presupune realizarea de spectacole de teatru şi teatru documentar ce au în centru un om sau pasiunea unor oameni pentru un anumit obiect sau o temă. Ideea-forţă a acestui concept este că nu doar lumea e o scenă pe care fiecare dintre noi îşi joacă rolul dar Omul însuşi este o scenă pe care forţe nevăzute îşi proiectează mai mult sau mai puţin reuşit rolurile.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments