full screen background image

Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, la Suceava şi Gura Humorului

Viva News PNL     Conducerea națională a Partidului Național Liberal s-a reunit, la sfârșitul săptămânii, la Gura Humorului, pentru a discuta poziția față de Codul fiscal, Legea votului prin corespondență, Ordonanța indemnizațiilor pentru demnitari, dar și despre prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare.

Copreședintele Vasile Blaga a spus că o atenție aparte a fost rezervată “bătăliei electorale” de la alegerile locale din vara anului viitor, adăugând că vicepreședinții regionali vor urmări “respectarea la sânge” a deciziilor Consiliului Național.

Referindu-se la Ordonanța indemnizațiilor pentru demnitari, Blaga a opinat că aceasta “trebuie respinsă”.

În altă ordine de idei, el a spus c,ă pe 7 septembrie, Codul fiscal ar putea ajunge la promulgare, arătând că liberalii au decis să nu mai depună alte amendamente.

Celălalt copreședinte PNL, Alina Gorghiu, a menționat că va cere PSD, printr-o rezoluție, publicarea în Monitorul Oficial, într-un termen limită, a legii votului prin corespondență.

Ea a adăugat că Victor Ponta “îi pedepsește pe românii din diaspora de fiecare dată când își aduce aminte de ei”.

PNL cere partidelor parlamentare “să dea dovadă de responsabilitate” și, până la data de 1 noiembrie, legea votului prin corespondență să fie adoptată de Parlament.

Gorghiu: “În unanimitate, am votat o rezoluție prin care solicităm tuturor partidelor parlamentare să-și exprime public și prin vot poziția față de această lege. Este nevoie de un vot în Parlament până la 1 noiembrie. Proiectul ține de sănătatea democrației în România, fiind adus la cunoștință tuturor ambasadelor.

Gorghiu a arătat că proiectul PNL privind votul prin corespondență  “este unul perfectibil”.

Conducerea centrală a PNL a discutat cu primarii liberali din judeţ, iar apoi a luat parte la o întâlnire cu activul partidului, la Casa de Cultură din municipiul Suceava.

Cu acest prilej, copreședintele Alina Gorghiu a lansat critici directe la adresa Guvernului Ponta, precizând că rămânerea acestuia “condamnă România la regres economic și social”.

Gorghiu: “Ponta este toxic, trebuie să plece acasă! Nu mă interesează reglările de conturi din PSD, noi, cei din PNL, avem obligația să-i dăm la o parte, legal, constituțional, prin moțiune de cenzură, pentru că altfel România stă în loc.”

La rândul său, celălalt copreședinte PNL, Vasile Blaga, a continuat critica la adresa actualului premier, spunând că plecarea acestuia din fruntea Guvernului “este o condiție pentru detensionarea situației politice din țară”.

Blaga: “Cum este posibil să mai stea Ponta în fruntea Guvernului? În nicio țară civilizată un om aflat în situația lui n-ar mai fi rămas în funcție! Instanțele spun cine-i vinovat sau nevinovat, dar rău României, face! De aceea obligația noastră e să-l scoatem cât mai repede de la guvernare, că prăpădește cu totul țara asta”.

Declarațiile celor doi copreședinți PNL au fost primite cu aplauze puternice de aproximativ 1.000 de persoane din sală.

Primarul independent de Suceava Ion Lungu (fost PDL) a fost subiect de discuție în lipsă, la întâlnirea electorală liberală.

O posibilă revenire a lui Lungu în PNL a fost clarificată de Blaga: “Trebuie să câștigăm municipiul Suceava cu bărbați adevărați, care nu mint și care nu trădează și care nu bat palma cu mine alaltăseară, când mă întâlnesc cu el aseară, și l-a mai văzut dracu’ de-atunci! Nu vreau să mai dezvolt discuții pe tema asta, dar mare grijă cum ne desemnăm candidații !”

La întâlnirea de la Casa Culturii Suceava, nu a fost uitat nici vicepreședintele Consiliului Județean, Ilie Niţă.

Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, a spus: “În Colegiul Director Județean, 41 de primari au cerut excluderea din partid. I-am cerut:  Domnule vicepreședinte, dă-ți demisia, rămâi consilier județean, ne ajuți pe noi ca primari, dar nu ne faci decât rău dacă rămâi în funcția de vicepreședinte. El ne-a răspuns: Nu mor caii când vor câinii!”

Flutur: “Ați auzit glasul primarilor, vă rog foarte mult să vă vedeți de drum! E nevoie de unitatea PNL, nu de altceva!”.

comments

comments