full screen background image

Trei imigranţi de origine afgană, găsiţi de poliţişti la Vadu Moldovei

centrul de azilanti radauti     În cadrul activităţilor specifice desfăşurate pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice şi monitorizarea traficului rutier, o patrulă de poliţie a identificat, în zona unei parcări dintr-o comună din judeţul Suceava, trei bărbaţi de origine afgană care aveau ca destinaţie o ţară vest-europeană.

Duminică, în jurul orei  15.00, poliţiştii aflaţi în activitățile de patrulare au depistat, în zona unei parcări, trei cetățeni străini, care se deplasau pe jos, pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei.

S-a procedat la conducerea celor trei persoane la sediul Poliţiei Municipiului Fălticeni, pentru verificări amănunțite, prilej cu care s-a stabilit aceștia sunt din Afganistan și au vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că au părăsit țara de origine în cursul lunii iulie 2015, având ca destinaţie o ţară din Europa de Vest.

Cei în cauză urmează a fi predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitare de azil Rădăuți.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, care va fi soluționat procedural, de către poliţişti, şi înaintat unităţii de parchet competente.

comments

comments