full screen background image

Izolarea termică multicoloră, interzisă în municipiul Suceava

anvelopare     Sucevenii care nu participă la eforturile de izolare termică a blocurilor în care locuiesc, alături de vecinii de scară, vor fi obligaţi să plătească măcar repararea faţadei aferente apartamentului propriu, cât şi vopsirea acesteia în culoarea restului suprafeţei reabilitate cu elemente de polistiren.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovchi, a informat că Primăria aprobă autorizaţii pentru anvelopare termică pe buzunarul proprietarilor, însă numai dacă solicitanţii se obligă la respectarea condiţiilor de minim confort vizual.

Măsura este luată după ce pe raza reşedinţei de judeţ s-au înmulţit blocurile parţial izolate şi vopsite în culori multiple.

Harşovchi: “Dacă jumătate plus unul din cetăţenii de pe scară de bloc doresc să facă reabilitare cu fonduri proprii, minoritatea trebuie să se supună, cei rămaşi fiind obligaţi să suporte, pe lista de plată, măcar contravaloarea acelui var de aceeaşi culoarea cu faţada izolată. Este o variantă de mijloc, deoarece, în momentul de faţă avem foarte multe blocuri multicolore în municipiul Suceava”.

comments

comments