full screen background image

Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 730.000 de lei

Romeo Butnariu seful ITM Suceava     În intervalul ianuarie-iulie 2015, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au controlat, pe linia respectării prevederilor legale privind relaţiile de muncă, 1.186 de agenţi economici.

Inspectorul şef Romeoa Butnariu informează că, în primul semestru al anului, au fost sancţionaţi 293 de angajatori, valoarea celor 419 de amenzi ridicându-se la 734.700 de lei.

Ca urmare a neconformităţilor depistate, au fost impuse 2.314 măsuri de eliminare a acestora.
În ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă, descinderi au avut loc la 408 de angajatori, cele 34 de amenzi date însumând 172.000 de lei.

Controale au fost făcute şi la 15 agenţi economici din agricultură, 8 din minerit şi 26 din transporturi, inspectorii de muncă dând, de asemenea, 634 de avertismente şi dispunând 1.524 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate.

„Inspectorii de muncă au continuat acţiunile de conştientizare a tuturor actorilor implicaţi, respectiv angajatori, medici de medicina muncii, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, privind necesitatea dezvoltării culturii de prevenire în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă”, a explicat Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

comments

comments