full screen background image

Încă un meci Lungu – Băişanu

Ședința de ieri a Consiliului Local Suceava s-a transformat în atacuri directe atunci când s-a vorbit despre proiectul Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021 propus de deputatul Alexandru Băişanu.La întâlnirea consilierilor locali au venit și o parte dintre cei 46 de oameni de cultură care au semnat un apel adresat oficialilor locali și județeni în acest sens.

Respingerea proiectului de pe ordinea de zi pe motiv că nu a fost întocmit corespunzător a stârnit supărarea lui Roman Istrati, care a cerut continuarea demersurilor pentru intrarea Sucevei în cursa pentru Capitală Culturală Europeană.
Primarul Ion Lungu i-a replicat direct că oamenii de cultură sunt „dezinformați și manipulați” de oamenii politici care se află în campanie electorală.Disputa a continuat apoi între primar și deputatul Băişanu.
”Băişanu:-Spuneţi că sunteţi economist, da?
Lungu : Da
Băişanu: Dacă un primar de 12 ani, spune că e şi economist şi nu înţelege că rolul lui este să facă nu să se plângă că nu are bani, atunci avem o problemă. Dacă eraţi primar de o lună, de două, de jumătate de an, că înţelegeam.
Lungu: Asta îmi spuneţi dumneavoastră de trei mandate. Faptul că m-a votat lumea de trei ori, înseamnă că are dreptate.
Băişanu: Statisticile făcute instituţii serioase ale statului spun: Investeşti în acest proiect cultural, un euro astăzi, peste 5 ani scoţi 20 de euro. Acest proiect trebuie depus până pe 10 octombrie. Mi-aţi spus că sunteţi de acord cu acest proiect. Pe parcurs v-aţi sucit, pentru că, cineva v-a şoptit că e mai bine să transformaţi….
Lungu: Domnu’, domnu’ Băişanu, dumneavoastră v-aţi arătat impotenţa de a asigura un sprijin politic pentru acest proiect. M-aţi asigurat că aveţi sprijin politic. Mi-aşi spun că ne vom întâlni cu oamenii de cultură să facem strategia de cultură… În afară de faptul că au venit aici nişte oameni care mă jignesc, n-am văzut altă idee. Este clar că este sută la sută un proiect de campanie electorală. Vă doresc mult succes. Dar nu mă folosiţi pe mine în aaceastă dispută a dumneavoastră. Domnu’ Băişanu, Sandu, nu mai manipula oamenii de cultură, să-i asmuţi împotriva lui Lungu, că nu vrea Lungu. Lungu vrea! Numai că nu avem şanse! De ce? Pentru că nu am depus proiectul la timp. Cred că o să mă răzgândesc şi o să mai candidez o dată şi în 2016. Am să vă mai bat o dată! Domnu’ Băisanu, am să vă mai bat o dată să vă lecuiţi definitiv!
Băişanu: Dacă nimeni nu se va ocupa de acest proiect, de trei ani de zile, de când există, nu e vina nimănui! E vina primăriei, care a ştiut de el şi nu a încercat să poarte de trei ani nicio discuţie pe această temă. Degeaba sunt eu impotent, dacă dumneata fugi! Dacă te-aş prinde, îţi dai seama că e lămurită treaba!

Discuțiile pe tema candidaturii Sucevei la Capitală Culturală Europeană 2021 s-au încheiat ieri așa cum au început : fără a se lua nici o decizie.

lungu baisanu 1

comments

comments