full screen background image

Disputele politice ale consilierilor suceveni amână o parte din investițiile ACET

acet sv  Retragerea a 8 consilieri locali PSD și independenți de la ședința de ieri a lăsat în aer achiziția de echipamente pentru operatorul de apă ACET, în vederea reabilitării rețelei de alimentare.

Practic, nu a mai fost votat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și co-finanțarea în valoare de 250 de mii de lei.
După propriile declarații, consilierii care au părăsit sala au făcut acest gest ca urmare a neincluderii pe ordinea de zi a candidaturii municipiului Suceava la proiectul Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Demersul lor va întârzia demararea lucrărilor pe strada Traian Vuia, acolo unde urmau să fie montate conducte de polietilenă pe o lungime de 3 kilometri, amenajate 11 cămine de vane, 44 de branșamente și 14 hidranți.
De asemenea, nu vor mai putea fi achiziționate 10 aparate de laborator pentru analiza apei potabile, 9 echipamente pentru manipularea nămolului în stațiile de epurare și 11 unități mobile pentru spălarea, curățarea și inspecția video a conductelor.

 

comments

comments