full screen background image

Autorităţile vor asigura “toate condiţiile” ca Dacia să-şi dezvolte activitatea

dacia      Autorităţile vor asigura constructorului auto Dacia, una dintre cele mai mari companii din România, “toate condiţiile” pentru ca uzina să-şi continue activitatea şi chiar să se dezvolte, a declarat joi, la Mioveni, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Aflat în vizită la Mioveni, Gerea a afirmat după discuţii cu conducerea Dacia că nu se pune problema relocării fabricii controlate de Renault în România şi că managementul grupului francez vrea să păstreze unitatea de producţie ca cea mai importantă din afara Franţei.

“Deci nici vorbă de relocare”, a spus Gerea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Gerea a mai spus că, pentru autorităţile române, Dacia Renault este “unul dintre cei mai importanţi actori din peisajul economic” şi că acestea vor fi atente ca investitorii de la Mioveni să aibă “toate condiţiile ca să-şi poată desfăşura activitatea” şi chiar să se extindă.

Gerea va mai vizita joi, 6 februarie, combinatele Arpechim Piteşti şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Vânzările Dacia au crescut cu 19,3% anul trecut, la 429.540 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa, cu aproape 94.000 de unităţi, în timp ce în România livrările au avansat cu 12,4%, la 24.890 de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 31,6%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar