full screen background image

Recruţii şi militarii rezervişti, obligaţi să primească ordinele de chemare emise de centrele militare

mugurel anton     Comandantul Centrului Militar Judeţean Suceva, colonel Mugurel Anton, a adus, vineri, la şedinţa Colegiului Prefectural, amănunte în legătură cu evidenţa militară a rezerviştilor din judeţul Suceava.

Anton a precizat că soldaţii şi gradaţii în rezervă se ţin în evidenţă până la împlinirea vârstei de 55 de ani, iar cadrele militare în rezervă, până la 63 de ani.

Cetăţenii încorporabili şi rezerviştii care îşi schimbă domiciliul au obligaţia să se prezinte, în termen de o lună, pentru luarea în evidenţă la centrele militare pe raza cărora şi-au stabilit noul domiciliu.

Anton a adăugat că obligaţii privind evidenţa militară mai au şi instanţele judecătoreşti, parchetele şi penitenciarele, angajatorii, direcţiile de sănătate publică şi inspectoratele şcolare.

De asemenea, evidenţa militară a cetăţenilor români care se găsesc în străinătate, pe o durată mai mare de 45 de zile, se ţine de centrele militare pe raza cărora domiciliază.

Legea stipulează că aceste centre militare pot chema recruţii şi militarii rezervişti, o dată pe an, pentru precizarea unor date în legătură cu situaţia lor militară.

Rezerviştii voluntari şi rezerviştii din planurile de mobilizare sunt obligaţi să participe la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

comments

comments