full screen background image

Franța: Un mort și mai mulți răniți într-un atentat comis într-o uzină din apropiere de Lyon

politisti francezi    UPDATE – Președintele francez, Francois Hollande, a convocat pentru vineri, la ora 13,00 GMT, un consiliu de apărare după atentatul, probabil jihadist, care a vizat o uzină de gaze industriale din regiunea Lyon (centru-est), a anunțat ministrul apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

 

Un bărbat suspectat de a fi autorul sau unul dintre autorii atentatului comis vineri în Franța, într-o uzină din apropiere de Lyon (centru-est), a fost arestat, au indicat surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Un prim bilanț al atacului indica un mort, găsit decapitat la fața locului, și doi răniți ușor, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, s-a deplasat ”imediat la fața locului”, a declarat pentru AFP o sursă din anturajul său.

 

O persoană a fost ucisă și multe alte rănite într-un atentat, probabil jihadist, în Franța, comis vineri dimineața într-o uzină din Saint-Quentin-Fallavier, aproape de Lyon (centru-est), au indicat surse concordante, citate de AFP.

Presupusul autor al atentatului a intrat în uzină cu un drapel islamist în mână și a detonat mai multe recipiente cu gaz, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, un corp decapitat a fost găsit în apropierea locul atentatului.

comments

comments