full screen background image

Ţigări în valoare de peste 158.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

1     Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, atât în PTF Siret, cât şi la frontiera verde, 18.460 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Miercuri, 10 iunie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret au descoperit şi confiscat, din bagajele personale a doi bărbaţi, cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, cantitatea de 2.660 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Cei doi cetăţeni, Cristin B., de 33 de ani, şi Ion S., de 44 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 3.300 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control în zona de frontieră, au descoperit abandonat, în apropierea frontierei de stat, un autoturism plin cu colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 15.500 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 155.000 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetarii în comun a evenimentului şi documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments