full screen background image

România va cumpăra o nouă escadrilă de avioane F-16

f 16     România va cumpăra a doua escadrilă de avioane F-16, achiziţie care face parte din strategia de securitate naţională a ţării.

Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, care a vorbit despre acest lucru cu premierul Victor Ponta.

“Am fost la Cotroceni și am vorbit de strategia de securitate națională a României, un document foarte bun, eu am fost imediat de acord cu el și toți din coaliție. Faptul că domnul președinte Iohannis a început primul proiect al său ca președinte cu 2% din PIB pe timp de 10 ani, adică predictibiliatea pentru Armata Română într-un context în care aveam nevoie, este un lucru extraordinar. A venit chiar și al șaptelea avion spartan și ultimul dintr-un program pe care-l aveam din 2007, Vin avioanele F-16, chiar am vorbit cu prim-ministrul în actualul context de securitate, și vă spun aici în premieră și nu cred că greșesc, să cumpărăm și a doua escadrilă de F-16”, a declarat Gabriel Oprea pentru DC News.

Tot ministrul Oprea a spus că există și programe de modernizare a fregatelor.

“Mai mult decât atât avem programe de modernizare a fregatelor, care sunt foarte bune”, a mai anunțat ministrul de Interne.

Anul trecut, ţara noastră a cumpărat 12 avioane F-16 din Portugalia, pentru care a plătit peste 620 de milioane de euro.

comments

comments