full screen background image

Drumul Cârlibaba – Iacobeni nu a primit bani pentru reparații

Drum-cu-gropi     Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale amână luarea unei decizii cu privire la anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru desemnarea constructorului care va reabilita Drumul Național 18, de la Cârlibaba la Iacobeni.

Contractul pentru modernizarea drumului de la Moisei la Iacobeni a fost împărţit în 4 loturi, cu o valoare estimată la 80 de milioane de euro, iar după termenul limită de depunere a ofertelor au fost desemnați constructorii pentru două loturi de pe teritoriul judeţului Maramureş, respectiv Moisei – Borşa şi Borşa – Şesuri.

În aceste condiții, sucevenii mai au de aşteptat până când vor vedea utilajele la lucru pentru reabilitarea tronsonului de la Cârlibaba la Iacobeni, unul dintre cele mai distruse din județ.

Drumul Național 18 a intrat într-un program de modernizare în anul 2011, iar pe tronsonul Moisei – Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrările au fost atribuite companiei israeliene Shapir. ȘAPIR

Contractul a fost însă reziliat în primăvara anului trecut pentru că nu s-au executat lucrările.

După rezilierea contractului, Compania de Autostrăzi a alocat bani din bugetul propriu pentru realizarea unor reparații parțiale.

comments

comments