full screen background image

Dan Diaconescu cere în instanță un regim de detenție mai ușor

Dan Diaconescu     Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 judecă marți o plângere depusă de Dan Diaconescu prin care acesta contestă regimul de detenție din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare pentru șantaj, scrie Agerpres.

După ce a fost condamnat definitiv în luna martie, Dan Diaconescu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde o comisie a decis ca el să execute pedeapsa în regim închis.

El a depus la Judecătoria Sectorului 5 o plângere conform art. 39 din Legea 254/2013, articol care stabilește regimul de executare al pedepselor privative de libertate, solicitând ca regimul de detenție să fie unul mai ușor, respectiv deschis sau semideschis.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv pe 4 martie de judecătorii de la Curtea de Apel București la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

De asemenea, acestuia i-a fost interzisă desfășurarea oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, după executarea închisorii.

În același dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru șantaj și interzicerea desfășurării oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, iar Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare tot pentru șantaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

comments

comments