full screen background image

Ponta: Dacă Dragnea era achitat, cred că acum judecătoarele erau arestate

ponta     Premierul Victor Ponta este de părere că, dacă Liviu Dragnea era achitat în dosarul Referendumului, judecătoarele care ar fi dat hotărârea ar fi fost arestate. Declaraţia a făcut-o într-un interviu televizat. Cu aceeaşi ocazie, premierul a precizat că în acest moment România este condusă de o singură putere – cea judecătorească.

Victor Ponta, la România TV: „Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare. Sigur că e o stare de nemulţumire pentru că e o nedreptate care ni se face”.

Premierul consideră că Justiţia are prea multă putere în România.

Victor Ponta, la România TV: „Eu cred că în acest moment există o singură putere, iar noi ceilalţi – Parlament, Guvern, preşedinte – facem şi noi ce putem”.

Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumului la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea votului de la consultarea populară din 2012 privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. După ce a aflat sentinţa, Liviu Dragnea a anunţat că se retrage din funcţia de ministru al Dezvoltării şi din fruntea PSD.

Liviu Dragnea, declara pe 27 mai: „Nu am de gând nici să mă evapor, nici să fug din partid. Rămân în continuare la dispoziția partidului”.

Oficial, Liviu Dragnea a renunţat la funcţia de preşedinte executiv al PSD. Victor Ponta a anunţat, însă, că social-democratul va coordona şi pe viitor partidul, pentru că toţi colegii îl consideră nevinovat, deşi a fost condamnat de instanţă.

comments

comments