full screen background image

Furturi din imobile neasigurate cu sisteme de alarmare, în Suceava şi Câmpulung

furturi-din-locuinte     Deşi, în mod repetat, poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, caselor în construcţii sau anexelor aferente acestora, se constată că, în continuare, cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite. De asemenea, în casele nelocuite  aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt.

Astfel, miercuri, la ora 09.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat, de 51 de ani, din localitate, despre faptul că, în perioada 27 – 28 mai, la ora 07.00, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, prin îndepărtarea grilajului metalic al ferestrei şi spargerea geamului, persoane necunoscute au pătruns în sediul punctului de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Suceava.

Hoţii au sustras o unitate de calculator şi suma de 470 de lei, prejudiciul total fiind de circa 670 de lei.

Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, miercuri, prin 112, de un bărbat, de 28 de ani, din localitate, despre faptul că în noaptea de 27/28 mai, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, prin forţarea sistemelor de închidere a uşii de acces, persoane necunoscute au pătruns într-o magazie din apropierea imobilului aflat în construcţie, iar din interior au sustras mai multe scule.

În cele două cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, în vederea identificării autorilor și a recuperării prejudiciiilor.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri de valoare în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

comments

comments