full screen background image

Angajat al unei unei firme de transport şi distribuţie a energiei electrice din Suceava, electrocutat în timp ce umbla la un transformator

ambulanta suceava     Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, miercuri, la ora 08.42, prin 112, despre faptul că angajatul unei firme de transport şi distribuţie a energiei electrice din Suceava s-a electrocutat, în timp ce efectua lucrări în curtea unei societăţi comerciale din localitate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineaţa zilei de 28 mai, la ora 08.30, un bărbat, de 50 de ani, localnic, împreună cu un coleg, ambii angajaţi ai societății, s-au deplasat în curtea unei firme din Suceava, pentru a efectua instructajul şi înlocuirea unui transformator.

Astfel, în timp ce trasa indicaţii unei echipe terţe, victima a deschis uşa de la transformator și a întins mâna, moment în care s-a amorsat un arc electric şi s-a produs electrocutarea sa.

Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de “arsură gradul II produsă prin electrocuţie, pe aproximativ 4% din suprafaţa corpului, pe antebraţul drept şi gamba dreaptă”.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de “neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, “nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi “vătămarea corporală din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments