full screen background image

Sindicaliștii din administrația publică au protestat în fața Guvernului

protest sind     Peste 700 de membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală au protestat, miercuri, în fața sediului Guvernului.

Sindicaliștii au ieșit în stradă pentru a cere majorarea cu 10% a fondului de salarii alocat administrației publice, dar și aplicarea dispozițiilor Legii nr. 71/2015 pentru toți funcționarii publici, indiferent de instituția în care lucrează.

‘Dorim să fie înlăturate diferențele apărute în salarizarea funcționarilor publici care ocupă funcții publice de același nivel. Suntem foarte nemulțumiți de nivelul salariilor din administrație și de aceea am fi dorit să participăm la negocieri cu reprezentanții Executivului. Din păcate, pe parcursul acțiunii de protest nu am fost primiți la discuții, singurul lucru care ni s-a permis fiind depunerea unei liste de revendicări la Registratura Guvernului. Intenționăm ca pe 27 mai și pe 17 iunie să ieșim din nou în stradă, acțiunea de luna viitoare urmând să reunească toate cele patru federații sindicale din administrația publică. Este posibil ca în luna iunie să declanșăm greva generală, dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate până atunci’, a declarat președintele Confederației Sindicale ‘Sed Lex’, Vasile Marica.

Potrivit acestuia, declanșarea grevei generale va presupune închiderea totală a peste 80% din instituțiile publice.

comments

comments